Borger

Forunderlige skulpturer i sne

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Vinderne af Nuuk Snow Festival 2021 blev fundet blandt årets kreationer

På en dejlig vindstille søndag eftermiddag, med temperaturen på den positive side af nul grader, hvor otte vidt forskellige men lige så forunderlige værker af sne stod til vurdering, blev præmierne til årets Nuuk Snow Festival uddelt til glæde for de mange fremmødte ved Nuuks kolonihavn.

Før præmierne blev uddelt var borgmester Charlotte Ludvigsen på podiet og understregede nogle af de gode aspekter ved festivalen.

”Festivalen giver os omtale i de internationale medier og viser os frem som by og som folk, men faktisk er det vigtigste for mig, at det bringer vores indbyggere tættere sammen,” fortæller borgmesteren.

Hun rundede af og gav ordet videre til juryen som havde valgt følgende vindere.

Vinderne er således:


Første præmien: Team BALKKAN

”Unity er at vi hører sammen. Det gælder både på vores hold, hvor vi er tre par, der har lavet det. På trehundredeåret for mødet mellem de danske missionærer og den grønlandske befolkning, er det også en kommentar til det. Vi er knyttet sammen. Og nogle steder strammer det. Andres steder er det mere afslappet,” udtaler Team BALKKAN, der i sidste ende løb med sejren.


Anden præmien: Baby it’s cold outside

Andenpræmien gik til holdet Baby It’s cold outside med værket Sans Titre (uden titel). Værket kombinere modsætningerne mellem det rå ydre og det glatte indre i en figur, som man kan gå ind i. Her mærker man de konkave og de konvekse former og oplever både rum og pres fra sneen.


Tredje præmien: Grønlands veteraner

Tredjepræmien gik til Veteranforeningen, der havde lavet et værk, som var en hyldest til de der har været udsendt i tjeneste. Ikke mindst de mange grønlændere. En del af værket viser et kort over Grønland, og hvor veteranerne er. Værket giver derudover mulighed for både at rutche og klatre.


Skulptørernes valg: Team multivitamin

Artist Choice kåres af de deltagende kunstnere. De kan stemme på hinanden. Vinderen af Artist Choice blev Team Multivitamin med værket ’Et eventyr’. Værket tager udgangspunkt i Den grimme ælling, og viser en svane der kommer ud af en bog. Et lys og H.C. Andersens hat er også del af værket.


Publikumsprisen: Team Bims.

Vinderne af publikumsprisen blev Team Bims med værket Antropocene. Værket er både en scene af sne og en kombination af naturlige former og menneskeskabte former. Vinderen blev fundet via afstemning på Facebook.