Services

Stolte Ildsjæle hyldet i byrådssalen

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Borgmester Charlotte Ludvigsen havde det helt store smil fremme, da hun overrakte prisen som årets ildsjæl til hele tre forskellige modtagere. To af modtagerne var til stede, mens en ildsjæl fra Tasiilaq får overrakt prisen i sin hjemby.

Klokken 15.15 løftede borgmester Charlotte Ludvigsen sløret for årets ildsjæl 2020. Eller måske rettere årets ildsjæle. Der var nemlig hele tre af slagsen, der fik en velfortjent hyldest for deres flotte, frivillige arbejde.

Anders Meilvang, Gedion Ignatiussen og Røde Kors Pisiniarfik Nuuk kan alle kalde sig årets ildsjæl 2020.

”Ildsjæle er blandt andet kendetegnet ved at udføre et frivilligt stykke arbejde, der gør forskel, som har en meget konkret betydning for andre mennesker end dem selv. Ildsjælen er en person, der gør noget godt for andre af ren og skær godhed. Jeg har svært ved at finde noget, som er mere beundringsværdigt” lød det blandt andet fra borgmesteren i sin tale til de fremmødte.

Ikke for min egen skyld                                 

Anders Meilvang som er formand for Nunatsinni Inuit Innarluutillit Kattuffiat (NIIK – er en paraplyorganisation for landsdækkende handicaporganisationer og særlige lokale organisationer) var den første, der fik overrakt et diplom.

”Det er ikke for offentlig anerkendelse, at jeg gør det. Jeg gør det, fordi jeg kan se, at mange har det dårligt og har brug for hjælp. Men når man har hjulpet nogen, og de siger ”qujanaq”, ved man, at betyder meget for de mennesker. Det er sådan noget, man kan leve på i en hele uge. Man kan være træt på arbejde uden at få ros, men når man kan hjælpe andre, og de bliver glade, så bliver man også selv glad, siger Anders Meilvang.

”Det er sjovt, når jeg lige har sagt, at det ikke for anerkendelse, for alle mennesker er jo glade for anerkendelser. Jeg er rigtig stolt over det, og det betyder meget for mig, at der bliver lagt mærke til arbejde, jeg laver. Det giver mig mod til at gøre endnu mere,” slutter han.

 

Kalaallit Røde Korsiat kører på medmenneskelighed

Byrådssalen havde også besøg af hele fire kvinder i karakteristiske røde veste, så der ikke var nogen tvivl om, at de var fra Kalaallit Røde Korsiat.

”Drivkraften i vores butik er medmenneskelighed. Det er for at hjælpe dem, der har brug for hjælp. Alt overskud går til velgørenhed, for eksempel julehjælp. Vi støtter også blandt andet de hjemløse med varmt mad en gang om ugen, og vi støtter Kofoedsskolen og herberget med varmt tøj. Vi laver mange ting, og vi støtter mange ting. Det at gøre noget for andre er jo løn i sig selv,” siger Ane Marie Lauritsen, næstformand i Nuuk Røde Kors og frivillig i butikken.