Borger

Børnene overrakte deres forslag

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Nakuusa’s børneråd underskrev og overrakte deres Resolution, med 11 anbefalinger.

På Zoom kunne børnene fra Aasiaat, Ilulissat, Qaqortoq og Sisimiut følge med i overrækkelsen af Resolutionen. Mødet med politikerne og den virtuelle overrækkelse, blev afholdt i Kommuneqarfik Sermersooqs byrådssal.

Resolutionen med de 11 anbefalinger blev givet videre til Naalakkersuisut og landets 5 borgmestre.  Anbefalingerne blev lavet til Nakuusa’s topmøde i oktober måned og er nu sendt videre til politikerne i hele landet.

Borgmester Charlotte Ludvigsen holdt også tale til børnene og fortalte dem, at deres indsats og resultater var et vigtigt stykke arbejde, og at hun vil arbejde for, at anbefalingerne bliver en realitet.

Det er ikke første gang, at Kommuneqarfik Sermersooq følger de anbefalinger, de har fået fra Børnerådet. Som direkte følge af en anbefaling, har man blandt andet bestemt, at der skal bruges 5 millioner kroner på internettet på Østkysten.

”Jeg må sige, at jeg er meget spændt i dag. Fordi nu har jeg fået den resolution, som I har været med til at lave. Jeg er meget spændt på at læse den og se, hvilke gode forslag, I har fundet frem til”, sagde Borgmester Charlotte Ludvigsen.

Anbefalingerne handlede blandt andet om identitet, Sociale Medier og mangfoldighed.