Borger

Kom tættere på naturen

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

To nye sheltere er netop blevet opført ved Malenebugten ved Qinngorput.

Shelterne skal være med til at give den enkelte borger mulighed for at komme i fjeldet i det bynære miljø og booste kommunens ønske om at blive verdens mest aktive kommune ved at danne ramme for et aktivt liv med udendørsaktiviteter, selvom man måske ikke har adgang til at sejle eller har fysikken til at vandre langt ud.

Shelterne er en del af Nuuk Lokaludvalgs indsats i 2019 og er en del af et forsøg. Bliver shelterne taget godt imod Nuuks borgere, vil der blive opført flere sheltere både i og uden for byen.

”Vi er meget glade for, at to af dem er klar til brug, og vi håber, at alle borgerne i Nuuk vil få glæde af dem i den kommende tid”, siger Poul Petersen, der er formand for Nuuk Lokaludvalg.

De to sheltere der er opført i Malenebugten, er lagt forholdsvis tæt ud fra et ønske om at have et rekreativt område, der kunne bruges som udflugtsmål. Shelterne er af størrelse, hvor en klasse eksempelvis ville kunne klemme sig sammen og spise en madpakke under et tag. Det vil dog ligeledes sagtens kunne bruges uafhængigt at hinanden, af et par eller en mindre gruppe.

Der vil senere hen også blive opført sheltere nær havnen i Qinngorput.

Shelterne er til for alle borgerne i Nuuk, derfor er der også lavet retningslinjer for benyttelse af shelterpladserne: