Borger

Første skrue i integreret daginstitution på Radiofjeldet

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Borgmester Charlotte Ludvigsen havde fat i boremaskinen og en skrue i stedet for en spade, da opførelsen af den nye integrerede daginstitution på Radiofjeldet blev markeret. Daginstitutionen får desuden en tvillinge-institution ved siden af Inussivik, og hvis alt går efter planen, bliver de taget i brug til januar.

Vejret var mildest talt dårligt, men selv ikke grå skyer og regn kunne få borgmesterens smil til at stivne.

”Med sådan et byggeri skaber vi bedre fysiske rammer for dagsinstitutionsbørnene. Det er livets vigtigste tidspunkt for børnene, derfor håber jeg selvfølgelig, at disse nye dagsinstitutioner kan være med at tiltrække stabilt og uddannet personale. Det har længe været et politiske ønske om få have nye vuggestuer og børnehaver, og derfor er vi glade for at kunne nå så langt i dag,” lød blandt andet fra borgmesteren, der talte foran 25-30 tilhører.

Før borgmesterens tale bød Jens B. Frederiksen velkommen på vegne af Siorarsiorfik – Nuuk City Development, som har haft ansvaret for projektet, efter det blev besluttet fra politisk side at gå i offensiven mod ventelister til børnepasning.

Ud over kommunal deltagelse var der også repræsentanter fra ABC Pavilloner, som har stået for at producere modulerne.

Modulbyggeriets fordele var temmeligt iøjnefaldende, for selvom arbejdet blot var påbegyndt en dag i forvejen, var bygningens form allerede meget tydelig. Og hvis resten af byggeriet går lige så hurtigt, kan de første børn og pædagoger rykke ind til januar.