Borger

Hans Egede: Stemmesedler til ældre

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Nuuks ældre indbyggere får særlig nem adgang til at stemme om Hans Egede-statuens fremtid. I de kommende dage vil alle brugere af hjemmehjælpen i Nuuk, og alle beboere på Nuuks plejehjem få en stemmeseddel uddelt. Det eneste, de behøver at gøre, er at udfylde den, og aflevere den til personalet. 

”Mange af vores ældre medborgere har stærke følelser for historien. Derfor er det vigtigt for mig, at de får lov til at give deres stemme til kende i denne sag.  Derfor er jeg glad for, at vores hjemmehjælpere har fundet tid til hjælpe med den opgave”, siger borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Charlotte Ludvigsen.

For øvrige borgere, der ikke kan stemme via kommunes digitale platform ”Kommuneqarfiga”, er der mulighed for at afgive deres stemme i borgerservice i alle kommunes bosteder. De yngste borgere har mulighed for at give deres holdning til kende gennem en tegnekonkurrence.

”I Kommuneqarfik Sermersooq tager vi borgerinddragelse alvorligt. Vi ønsker at hører fra alle, da det giver os mulighed for at træffe beslutninger, der holder i fremtiden”, siger Charlotte Ludvigsen.