Borger

Sermersooq fejrer nationaldagen digitalt

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Kommuneqarfik Sermersooq tager sine forholdsregler i forhold til fejring af nationaldagen i år. Det betyder, at fejringen af nationaldagen vil foregå digitalt ved hjælp af streaming af alverdens festligheder. Den digitale fejring vil ske i overensstemmelse med landslægeembedets anbefalinger i lyset af COVID-19.

Programmet er tæt pakket på nationaldagen i år, men du skal ikke tonse rundt for at kunne være med til det hele. I år sker det hele nemlig på Facebook ved hjælp af streaming. Derfor kan du se med sammen med din familie, venner eller kolleger på Kommuneqarfik Sermersooqs facebookside uden at få sved på panden.

Foruden en masse underholdning og musik, kan du se, hvordan det går til, når den årlige sælfangstkonkurrence skydes i gang om morgenen. I løbet af dagen kan du også følge med, når to sæler flænses og parteres inden Kommuneqarfik Sermersooq forærer dem til alderdomshjemmene i Nuuk.

Streamingen af nationaldagen sker for at overholde landslægeembedet anbefalinger om forsamlinger og dermed minimere risikoen for smitte med corona-virussen.

– Det var med et tungt hjerte vi besluttede at afholde nationaldagen digitalt. Jeg holder meget af at fejre dagen sammen med borgerne i kommunen. Nu glæder jeg mig til at fejre nationaldagen i fællesskab med alle borgerne i Sermersooq. For mig er det vigtigt, at nationaldagen er en dag, som vi alle kan fejre i fællesskab. Det skal være en tryg, sjov og festlig dag i fællesskab med dem, vi holder af. Med en digital løsning kan vi sikre, at vi rammer alle tre på en måde, hvor vi også overholder landslægeembedets anbefalinger, forklarer borgmester Charlotte Ludvigsen.

Følg med fra morgenstunden på nationaldagen – d. 21. juni – på Kommuneqarfik Sermersooqs facebookside, hvor det hele går løs.

Det er Katuaq, der står for at arrangere sælfangstkonkurrencen på nationaldagen.