Borger

Sermersooq-borgere får endnu nemmere ved at blive hørt

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Nu bliver det endnu nemmere for borgere i Kommuneqarfik Sermersooq at blive hørt. Med et nyt online værktøj kan borgere nemlig aktivt deltage i udviklingen i kommunen ved at kommentere, stemme, prioritere og meget mere. Det er både nemt, sjovt og overskueligt at deltage i udviklingen af kommunen. Se mere på  www.kommuneqarfiga.sermersooq.gl

I dag er Kommuneqarfik Sermersooqs nye online-platform til borgerinddragelse gået i luften. Det hele foregår på www.kommuneqarfiga.sermersooq.gl. Platformen går under navnet Kommuneqarfiga – eller Min Kommune – og er kommunens måde at invitere borgere overalt i Sermersooq ind i maskinrummet.

– Vi kan rigtig meget med Kommuneqarfiga. De mange online værktøjer giver mulighed for at bidrage på mange forskellige måder og man kan som borger deltage når det passer ind i ens egen hverdag. For eksempel ved at poste idéer, deltage i afstemninger, eller jonglere med budgetprioritering. Vi håber at fleksibiliteten, som platformen bringer med sig, betyder at vi kan nå ud til mange flere borgere end hidtil. Samtidig vil det blive nemmere for os her i kommunen at indsamle svar, som er brugbare i det konkrete arbejde.

Foruden at deltage på forskellige måder kan borgere også orientere sig om de enkelte projekters forløb, hvordan bidrag bruges og ikke mindst de endelige resultater.

– Gennemskueligheden af projekter på Kommuneqarfiga er væsentlig forudsætning for motivationen til at deltage. Det skal være sjovt og give mening at deltage, og det bliver det, når man kan se, hvordan man bidrager til udviklingen her i Sermersooq, fortæller Anna-Sofie Skjervedal.

Du kan selv nemt komme i gang med at bruge Kommuneqarfiga ved at oprette dig som bruger på hjemmesiden. Løbende opdateres platformen med nye projekter, som du kan give dit input til.

Borgerinddragelse er et prioriteret område

Det har længe været en prioritet i Kommuneqarfik Sermersooq at inddrage borgerne. Hidtil har det foregået på mere traditionel vis med blandt andet borgermøder og spørgeskemaer, men nu har Kommuneqarfik Sermersooq valgt at gå et skridt længere og træde helt ind i den digitale tidsalder.

– Vi politikere træffer beslutninger, der påvirker menneskeres daglige liv. Derfor mener jeg at vi skylder borgerne at høre deres holdning, når det er muligt. En digital platform som Kommuneqarfiga gør det lettere for borgerne at deltage i debatten om kommunens fremtid, og jeg håber at platformen vil tiltrække en gruppe, som i dag ikke kommer til vores borgermøder. Jeg tror det vil blive et rigtigt godt redskab og et supplement til vores fysiske borgermøder, forklarer borgmester Charlotte Ludvigsen.

Selvom de fysiske forsamlinger er tilladt igen, skal man huske at observere de nuværende regler for forsamling.

Læs mere og opret dig på www.kommuneqarfiga.sermersooq.gl