Borger

Rollemodeller fik uddannelseslegat

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Borgmesteren overrækker Kommuneqarfik Sermersooqs uddannelseslegat 2019 til to GUX studenter.

De nybagte studenter, deres familier og lærere var samlet til dimission i aulaen på GUX i Nuuk. Borgmester Charlotte Ludvigsen var til stede for at uddele Kommuneqarfik Sermersooqs uddannelseslegat til to unge studenter, Nicholas Ricard Rosing Petersen og Rasmus Kristian Ilannquaq Peter Josefsen, for fagligt at gøre en ekstra indsats og for at være gode kammerater og rollemodeller. 

Borgmesteren startede sin tale til med at hylde alle, der gør en ekstra indsats ved uddanne sig, og fortsatte, “Uddannelse er kort sagt afgørende for jer unges fremtid i dag – og derfor er det også så skønt, når vi på dage som denne kan fejre mennesker, der flittigt vælger at uddanne sig og åbne flere døre for sig selv.”

”I kan, lige hvad I vil, I skal bare gribe ud og yde en indsats, og så jeres mål og drømme kan blive til virkelighed” fortalte borgmester Charlotte Ludvigsen, men understregende at det kan være barskt og opslidende at kæmpe for sin uddannelse og sine muligheder, og hun fortsatte, ”Men tager I kampen og giver jer selv denne gave, så vil alle anstrengelser komme smukke tilbage gennem resten af livet.”

Det var lærerne på GUX, der havde indstillet Nicholas Ricard Rosing Petersen og Rasmus Kristian Ilannquaq Peter Josefsen til udannelseslegatet.

Nicholas Ricard Rosing Petersen fik uddannelseslegatet for at være et særdeles alsidigt menneske – en fantastisk dygtig student, og en god kammerat, der tager ansvar for sine klassekammerater. Han spiller musik, tegner og maler, og han deltager aktivt i byens liv og indgår i mange sociale sammenhænge.

Rasmus Kristian Ilannquaq Peter Josefsen blev indstillet til legatet, da han er en succeshistorie. Han har taget ansvar for egen læring og er blevet et forbillede for andre elever. Han var af personlige årsager ved at droppe ud af gymnasiet i starten af 3.G, men får nu en flot studentereksamen. Han er et eksempel på, hvor langt man kan komme med en vilje af stål.