Borger

Festdage i Tasiilaq

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Først blev nationaldagen fejret og dernæst fejrede man byens 125 års jubilæum.

Borgerne i Tasiilaq startede nationaldagen med fælles morgenmad på torvet, og hvor der var to talere fremført af 2. viceborgmester Harald Bianco og kommunalpolitiker Justus Hansen. Inngeratsiler-koret sang og derefter var der gudstjeneste i kirken.

Efter gudstjenesten var der mindehøjtidelighed for dem man har mistet på havet. Der blev holdt tale og lagt krans og koret sang nogle salmer.

Eftermiddagen blev, traditionen tro, holdt ved Ittimiit, hvor byens borgere slog telte op, grillede og spiste medbragt mad til live musik, trommedans og andre festlige indslag som for eksempel konkurrence i sælflænsning.

Aftenen blev afsluttet i hallen med underholdning og fyrværkeri.

Den 22. og 23. markerede man byens 125 års jubilæum. Der blev blandt andet afsløret et mindesmærke lavet af Jens Kjeldsen, af Georg Quppersimat. I løbet af de to dage var der forskellige arrangementer rundt omkring i byen og weekenden blev afsluttet i hallen, med diverse kulturelle arrangementer.

Se flere billeder på kommunens facebook-side.