Borger

Nuummiut fejrer Dronningens fødselsdag

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Med kanonslag, kaffe, te og boller, markerede Kommuneqarfik Sermersooq, Hendes Majestæt Dronning Margrethe II’s 79 års fødselsdag i Kolonihavnen i Nuuk.

Cirka 200 borgere i Nuuk, heriblandt en masse børnehavebørn, havde fornøjelsen at overvære den traditionelle kanonaffyring fra land som blev besvaret af Arktisk Kommandos inspektionsskib fra et par hundrede meter ude på havet. Det blev startskuddet for markeringen af Hendes Majestæts fødselsdag, hvor Viceborgmester Randi V. Evaldsen blandt andet holdt en tale. 

Kommunen delte 300 boller ud, hvilket var populært især hos de mange børnhavebørn. Musikunderholdning og de varme drikke, holdt folk varme i den halvkolde vind. Lokalmuseet byd på kaffe, te og kage efterfølgende.