Borger

Mød verden på biblioteket

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

På biblioteket er der lagt op til overraskelser under Multi-Kulti dagene. Her kan børnene komme ind og se forskellige film i Mini biografen. ”Men hvad vi skal vise af film, vil blive en overraskelse” fortæller Chloe Christiansen, der arbejder på landsbiblioteket.

 Hun vil dog gerne løfte lidt af sløret for hvad filmene handler om, ”de handler om forskellige kulturer og andre lande” fortæller hun.

Smag på verden

Du får også mulighed for at lære verden kende på en anden måde. Biblioteket har nemlig også et sansemuseum man kan komme og prøve.

”Borgerne vil opleve at kunne bruge deres sanser, føle røre, dufte, smage til kulturer fra andre steder i verden” fortæller hun.

Sansemuseum er for både store og små, og vil byde på overraskelser man normalt ikke ser til hver dag.

Mød folk fra andre lande

Når man har oplevet sanse museet og fået øjnene op for andre kulturer og forskellige lande, kan man samtidig også få sig en snak med borgere i Nuuk, som kommer fra andre lande.

”Her kan man møde mennesker fra Frankrig, Den Dominikanske Republik, Bulgarien, Sydkorea Spanien, Finland, Ungarn og Rusland” siger hun.

Du kan få en snak med dem om, hvordan det har været at flytte til et helt nyt land, lære et nyt sprog at kende og komme til at lære en ny kultur at kende. Mange er kommet herop for at arbejde, mens nogle er kommet for at gå i skole. Her får du en mulighed for at lære nye og spændene mennesker at kende.

”Vi glæder os utrolig meget til at vise de forskellige kulturer, der er i Nuuk og skabe et rum for dialog og samtale” fortæller Chloe, og fortsætter ”vi håber at borgerne går hjem med viden og forståelse om andre kulturer og at bibliotekets samling rummer bøger med inspiration eks. madlavning og videre læsning”

Læs mere om Multi-Kulti ved at klikke her