Borger

Bliv klogere på verden

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Under Multi-Kulti ugen kan du tage forbi Nunatta Atuagaateqarfia og møde nye mennesker fra andre lande, eller høre om andre, som har været ude i den store verden

Er du nysgerrig efter at vide, hvordan det er at bo i USA? Eller Finland? Nu kan du få chancen for at tale med folk der kommer fra USA, Canada og mange andre spændene lande, som lige nu går i skole i Nuuk.

Du kan også møde grønlændere der selv har været ude i verden for at studere eller arbejdet.

Et år i udlandet

Angunnguaq Sethsen var i Japan via AFS i 2017/2018. ”Det at være ude og rejse alene har lært mig en hel del, både om den japanske kultur og mig egen” fortæller han. Han fortæller at han har lært mange forskellige ting, for eksempel at man i Japan bruger to slags hjemmesko – et par til at gå rundt i huset med, og et par som kun må bruges til W.C besøg. Han er glad for at han har valgt et år i Japan, og han håber at flere unge vil have modet til at tage et år i et helt andet land.

”Jeg har lært så meget i løbet af det år jeg var i Japan. Jeg er blevet mere robust, og jeg har lært forskellige normer og værdier som gør at jeg er blevet bedre til at træffe nogle valg. Alle de ting jeg har oplevet og lært i løbet af det år er noget jeg vil have med mig resten af livet” siger han. 

Under et AFS-ophold får man en plejefamilie og man går i skole i 1 år. ”Man kommer ind i et unikt fællesskab. Mine bedste venner bor i Japan, og ordet ”hjem” er ikke længere så fast, da jeg jo på egen hånd har oplevet at få en hel ny familie i Japan” siger han. Angunnguaq fortæller at alle oplevelserne i Japan, både de gode og de dårlige har været med til at udvikle ham, og han anbefaler alle som er interesseret i at rejse, at tage på AFS.

”Det er jo et helt livseventyr at komme ud og rejse på den måde, og jeg synes bestemt at andre skulle tage chancen og komme ud og opleve verden” siger han.

Vil du også tage chancen?

Måske vil du selv gerne ud og opleve verden? Man kan nemlig udforske verden via AFS og Nordjobb. Her kan du få en snak med NAPA om, hvilke muligheder der er for at udforske verden via AFS og Nordjobb. Her kan du få en snak med Angunnguaq og andre som har været på AFS, de vil svare på spørgsmål og fortælle om deres rejse.

Du kan også markere hvor du selv kommer fra på det verdenskort NAPA har sat op til lejligheden.

Læs mere om Multi-Kulti ved at klikke her