Borger

Tasiilaq krisecenter hjælper kvinderne videre

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Siden krisecenteret åbnede i 2016 har det været flittigt brugt blandt kvinder fra Tasiilaq og de omkringliggende bygder. Der er plads til 8 personer på krisecenteret ”Naaqqavi” og centerets opgave er at styrke indsatsen mod vold i familierne, samt støtte kvinder og børn.

”Vi har altid nogen boende på centeret. Og heldigvis er der også nogle familier der tager imod hjælp og som kommer ud af deres negative adfærdsmønster, siger leder af familiecenteret Elise Uupi Kuitse.

”Vi har fornyligt haft en kvinde der har boet har i længere tid, sammen med sine børn. Hun tog børnene og forlod sin mand. På centeret har vi hjulpet kvinden, tilbudt samtaler og snakket om fremtiden. Kvinden var ikke interesseret i at vende tilbage til sin mand, hvis han ikke stoppede med at drikke. Manden har fået tilbudt at gå på alkoholafvænning og han har heldigvis taget imod tilbuddet. Familien er nu samlet igen og det er dejligt når det lykkedes for en familie at komme videre.

”Mange kvinder er ramt af vold i hjemmet og det går også ud over børnene. På krisecenteret kan vi tilbyde tryghed, sikkerhed og hjælp. Vi har en familievejleder tilknyttet centeret der snakker med kvinderne og som blandt andet vejleder dem, når de skal opbygge et nyt liv”, siger Elise Uupi Kuitse.

Borgmester Asii Chemnitz Narup: ”Det er virkeligt modigt af de voldsramte kvinder at søge hjælp. Ikke kun hjælp til dem selv men også hjælp til deres børn der lider under et ustabilt forhold.  Det er altid dejligt at se når noget lykkedes. Vi skal beskytte kvinderne og børnene og vi skal hjælpe dem til en bedre fremtid. Det er vigtigt at sige fra og komme videre, enten alene eller sammen”, siger Asii Chemnitz Narup.