Borger

Turisme i Østgrønland i fokus

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Turisme- og erhvervsseminaret startede denne formiddag i Tasiilaq med lokale deltagere samt repræsentanter fra Kommuneqarfik Sermersooq, selvstyret og turismeerhvervet.

Naalakkersuisoq for Erhverv og Energi, Aqqalu Jeremiassen bød deltagerne velkommen og sagde blandt andet: – Det er dejligt at se alle dem der er kommet for at deltage i dette seminar. Vi er her for at lytte til jer. Vi kommer ikke for at fortælle jer, hvad i skal gøre. I ved det bedst selv. Det er jer der kender området og det er jer der har erfaringerne. I ved hvilke udfordringer der er her på østkysten og i ved hvad der er lykkedes. Jeg håber vi kan tage hjem med ny viden, sagde Aqqalu Jeremiassen.

Borgmester Asii Chemnitz Narup var glad for at være tilbage i Tasiilaq. Hun sagde blandt andet: – Jeg er meget taknemmelig over at være her sammen med jer. Vi ankom i går og hvor er byen smuk. Man føler sig velkommen og det er dejligt. Tasiilaq er en unik by med en meget flot natur og det er et område med stor potentiale indenfor turismen. Jeg har store forhåbninger.

Der bliver flere og flere turismeaktører her og det er dejligt at se, at i selv er med til at udvikle turismen. Hvis turismen ikke har lokale rødder, så ville det ikke lykkedes, sagde hun blandt andet.

I løbet af formiddagen var der flere indlæg. Mads Skifte fra Visit Greenland fortalte om turismen i Grønland og om hvordan de kan understøtte de lokale.

Iddimanngiiu Bianco, direktør i Destination East Greenland fortalte om fremtidens turisme i Tasiilaq og Gerth Ignatiussen fortalte om de lokale erfaringer med turismen. Gerth Ignastiussen har købt nogle huse hvor han tilbyder overnatning for turister.