Borger

Sommerudflugter for Kulusummiut

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Bygdebestyrelsen arrangerer sommerudflugter for dem der ikke har muligheden.

Beach football for de voksne og rundbold for børnene på sandstranden i Danmarkaaji er nogle af de aktiviteter, borgerne i Kulusuk har brugt deres sommer på.

På et øde sted – som folk i egnen kalder Danmarkaaji, efter den 100 meter lange sandstrand, tæt på Kulusuk, har bygdebestyrelsen i Kulusuk, Tiilerilaaq og Isertoq den 18. august 2018, arrangeret sommerudflugter for gangbesværede og folk uden båd. “Vi lod os inspirere af et lignende arrangement fra sidste år, som fritidsklubben stod for. Den var borgerne rigtig glade for og vi ville gøre mere ud af det i år,” siger formanden for bygdebestyrelsen Justus Poulsen, Kulusuk.

Omkring 100 borgere fra Kulusuk, Tasiilaq og de andre omkringliggende bygder var med til udflugten og de glæder sig allerede til at arrangementet gentages til næste år. Allerede efter turen som fritidsklubben arrangere sidste år, havde folk snakket og spurgt til om der også bliver en tur i år.

Udover beach football og rundbold, kunne borgerne nyde den mad de havde medbragt; tørret sæl- og hvalkød og torsk. Fritidsklubben og bygdebestyrelsen havde taget smørbrød som de også delte ud.

Bygdebestyrelsen søgte om 20.000 kroner fra bygdepuljen – som i 2018 udgør 817.000 kroner, til afholdelse af turen. Den 28. juli sejlede omkring 10 både fra Kulusuk og Tiilerilaaq til den første udflugt, hvor der var fælles spisning af historiefortælling. Turen kostede kun en tredjedel af hvad bygdebestyrelsen havde bevilget og de besluttede derfor endnu tur den 18. august.

Ifølge Justus Poulsen vil borgerne igen forvente at udflugten gentages til næste år.