Services

Nye kommunale bygninger i Qeqertarsuatsiaat

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Bygdebestyrelsen i Kapisillit og Qeqertarsuatsiaat viste rundt i de nye lokaler.

Udviklingen kører også i bygderne i Kommuneqarfik Sermersooq. Det har borgerne i Qeqertarsuatsiaat især kunnet mærke det sidste års tid. Borgmester Asii Chemnitz Narup besøgte Qeqertarsuatsiaat for at mødes med bygdebestyrelsen og tilse de nye bygninger.

“En minihal har været et ønske fra borgerne i Qeqertarsuatsiaat siden 00’erne og før kommunesammenlægningen. Nuup Kommunia søgte i flere omgange om en bevilling til projektet hos det daværende Hjemmestyre, uden held. Vi har nu sammen med bygdebestyrelsen fundet en løsning og det skal vi være stolte af, fordi borgerne nu har de faciliteter de har ønsket i så mange år,” siger borgmester Asii Chemnitz Narup.

Borgernes ønske om en minihal blev løst med udvidelsen af bygdens forsamlingshus der ligger som en del af skolen i Qeqertarsuatsiaat. Forsamlingshuset kan nu huse arrangementer uden at mangle plads til borgerne i Qeqertarsuatsiaat. For enden af lokalet er der nu et tilstødende musikøvelokale, der kan åbnes op til den store sal. På første sal over øvelokalet er der et motionscenter med vægte og løbebånd.

Kommuneqarfik Sermersooq’s filialkontor i Qeqertarsuatsiaat er også blevet udvidet. Tilbygningen der blev taget i brug 30. juni rummer blandt andet et mødelokale med udsigt ud mod havet. Der er også kommet en helt ny bygning i bygden. Kommunen har nemlig anlagt en garage til sine driftsfolk i bygden, i den sydlige ende af Qeqertarsuatsiaat.

Kommunen er ikke færdig med anlægsopgaverne i bygden. Senere på året og senest næste år, bliver fodboldbanen hævet med skærver og stabilgrus og der udføres afvandingsgrøfter.

Rundvisning i Qeqertarsuatsiaat

Formand for bygdebestyrelsen Manassinnguak Noahsen rundede dagen af med at vise borgmester Asii Chemnitz Narup rundt i bygden. Et af stederne de besøgte var [værksted], der er et slibeværksted for kunsthåndværkere. Den var blevet etableret i fordindelse med anlæggelsen af rubinminen syd for bygden.

Amitsialak er et andet værksted for kunsthåndværkere. Her bliver der syet skind og stedet hører under systuen Kittat i Nuuk. Qeqertarsuatsiaat er blandt andet kendt for Fiskenæstasken der er blevet lavet i generationer.

Bormgester Asii Chemnitz Narup sluttede sit besøg i Qeqertarsuatsiaat af på plejehjemmet. Her er der syv beboere og en af dem, Lydie Motzfeldt, 85, bød borgmesteren ind på sit værelse, der præges af hendes billeder af familien og hendes ungdom.

Bygdebestyrelsen for Kapisillit og Qeqertarsuatsiaat holder deres næste møde i Kapisillit til september.