Borger

The Weather Diaries – vestnordisk design i drømmende og overnaturlige universer

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Den vestnordiske udstilling, The Weather Diaries, har rejst rundt i verden siden 2014. På sin vej har den modtaget fantastiske anmeldelser, og kommer nu endelig til Nuuk. Udstillingen åbner den 2. august kl. 17 på Nuuk Kunstmuseum.

Kunstnerne Nina Gorfer og Sarah Cooper har rejst i Færøerne, Grønland og Island for at undersøge, hvordan lokale traditioner og omgivelser påvirker moden. 12 designere fra de tre lande indgår i udstillingen, heriblandt et stærkt hold fra Grønland bestående af Bibi Chemnitz, Najannguaq Lennert, Nikolaj Kristensen og Jessie Kleemann.

Udstillingen undersøger samtidig modens rolle og formål i de vestnordiske lande, sammen med temaer som bæredygtighed, vejret og klimaet, storytelling, kulturarv, identitet og hvordan kreativitet opstår. Det hele munder ud i et kollageagtigt og malerisk billedunivers, hvorfra et mylder af historier springer frem på de enorme værker.

Udstillingen opstod på opfordring af Nordens Hus i Reykjavik, og blev udarbejdet til Nordic Fashion Biennale i Frankfurt, Tyskland i 2014.

Værkerne tager udgangspunkt i designernes historier, håb og ambitioner, sat i drømmende og overnaturlige universer.

”Det her bliver årets udstilling i Nuuk! Vi har i flere år arbejdet på at få den til Grønland, og endelig lykkes det. Vi håber at udstillingen kan være med til at skabe debat om national stolthed omkring design og kunst, og samtidig bidrage til nytænkning inden for grønlandske teknikker med skind og perlearbejde. Man kan ikke undgå at blive stolt af vores dygtige designere, og blive inspireret af det næsten overnaturlige billedunivers!” udtaler Nivi Christensen, museumsleder ved Nuuk Kunstmuseum.

Til udstillingen hører også undervisningsmateriale, som tager udgangspunkt i billedanalyse og storytelling.

En mindre del af udstillingen vil blive vist i Katuaq fra den 2. august til den 6. september.

I løbet af de næsten fire måneder, som udstillingen bliver vist, vil der blive afholdt flere forskellige arrangementer i forbindelse med udstillingen.

Udstillingen kunne ikke have været gennemført uden den massive støtte fra Grønlands Selvstyre igennem Tips- og Lottomidlerne og Kulturmidlerne, fra Kommuneqarfik Sermersooq og fra NAPA – Nordens Institut i Grønland.

Udstillingen bliver vist frem til den 18. november.