Borger

Storskraldsindsamling i maj og juni i Nuuk

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Kommuneqarfik Sermersooq afhenter storskrald i hovedstaden i maj og juni. Du skal kontakte Affaldscentret på telefon eller mail for at få kommunen til at hente affald ved din bopæl.

Kommuneqarfik Sermersooq tilbyder igen afhentning af storskrald fra private borgere i løbet af maj og juni.

Vi har videreudviklet den tidligere affaldsturné med de mobile miljøstationer, så vi nu kommer helt ud til din bopæl og henter dit affald. Denne ordning gælder KUN borgere i egen bolig – bor du i lejebolig, har du gennem dit boligselskab en anden mulighed.

Byen er inddelt i tre områder. På kortet kan du se,  hvilket område du hører til:

1. Qinngorput (22.-24.maj og 12.-14.juni)
2. Nuussuaq (29.-31.maj og 18.-20.juni)
3. Nuuk (5.-7.juni og 26.-28.juni)

Vores miljøbiler henter storskrald over tre dage med cirka tre ugers mellemrum i hvert område. Der er altså ikke opstillet containere rundt omkring i Nuuk denne gang, i stedet skal du ringe eller skrive til Affaldscentret, når du vil have hentet storskrald. Du skal kontakte Affaldscenteret på enten telefon: 36 74 11 eller e-mail: affald@sermersooq.gl.

Jo tidligere, du kontakter Affaldscenteret, jo større chance er der for, at vi kan imødekomme dine ønsker om afhentningstidspunkt. Miljøbilerne kører i tidsrummet klokken 17-21 på de angivne dage.

Når du kontakter os, skal du oplyse:

Det affald, du afleverer, skal være sorteret i følgende affaldstyper:

Du må ikke placere affaldet ved vejkanten før på afhentningsdagen. Du skal selv være til stede, når vi kommer. Vi tager ikke affald med, som er efterladt i vejkanten.

Når lastbilen kommer, skal du selv læsse dit affald op på ladet. Chaufføren kan vejlede dig i, hvordan affaldet skal sorteres. Affaldet skal være forsvarligt emballeret, så det er sikkert at håndtere – både for dig og vores personale.

Hvis du eller din boligforening (ejer eller andel) vil arrangere indsamling af affald i jeres lokalområde, er I også velkomne til at rekvirere os på de angivne dage, så miljøbilen kan komme og hente det, I har samlet sammen. Husk at affaldet skal være sorteret.

Sermersooq Affaldscenter
affald@sermersooq.gl
Tlf. 36 74 11

Du kan ringe til Sermersooq Affaldscenter fra mandag til fredag (dog ikke helligdage).

Vi træffes bedst klokken 10-12.

Send en e-mail med din bestilling, hvis du ikke kan komme igennem på telefonen.

Du kan bestille tid til afhentning af storskrald helt frem til og på selve afhentningsdagen. På afhentningsdagene kan du ringe helt frem til klokken 21.00.

Vi kan afhente dit storskrald samme dag/aften, hvis vi har ledige tider.