Borger

Museernes Dag i Nuuk

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Fredag den 18. maj 2018 er det endnu en gang Den Internationale Museumsdag. Det markerer Nuuk Kunstmuseum ved en række arrangementer på museet på dagen og i ugen op til.

Hvordan lyder et museum? Hvilke stemninger skaber kunsten? Hvor langt ud i verden rækker Nuuk Kunstmuseums daglige arbejde? Hvordan udstiller og formidler man den kunst, der er en del af den grønlandske kunsthistorie?

Lyden på Kunsten
Sidste år fik kunstmuseet produceret to podcasts til samlingen. Hele ugen sætter museet fokus på podcasten ”Lydlandskaber”. Podcasten består af lydlandskaber skabt til forskellige rum på museet. Lyde som måske kaster andre og nye blikke på kunsten. Podcastene er skabt af lyddesigner Siri Paulsen.

Mandag til fredag udbyder kunstmuseet også en lydworkshop for 5.-8. klasser, hvor eleverne selv skal eksperimentere med at lave en lille podcast til kunsten. Tilmelding er nødvendig og nærmere information findes på museets Facebook-side.

Nuuk Kunstmuseum i verden
Den Internationale Museumsdag fejres i hele verden under temaet Hyperconnected museums: New approaches, new publics.

På kunstmuseet vil hele ugen hænge et verdenskort over, hvilke steder i verden kunstmuseet i måneden op til museumsdagen har været forbundet med. Udover at være lokalt forankret samarbejder Nuuk Kunstmuseum med andre institutioner både i og uden for Grønland, og får dagligt henvendelser fra og henvender sig til verden uden for Grønland.

Museumsdagen
Klokken 16.00 den 18. maj vil Nivi Christensen, leder af Nuuk Kunstmuseum, med udgangspunkt i oplæg holdt på konferencer i bl.a. København, Stockholm og Oxford, fortælle om nogle af de overvejelser, der fylder i hverdagen og i sidste ende danner rammen for, hvordan Nuuk Kunstmuseum ser ud og fungerer i dag.

Hele ugen er gratis adgang. Podcasten kan lånes på kunstmuseet.

Museet har åbent tirsdag til søndag kl. 13-17 og torsdag fra kl. 13-19.