Borger

Rejsegilde i Paamiut [1]

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Cirka 70 indbyggere deltog torsdag eftermiddag, da der var rejsegilde på det kommende alderdomshjem i Paamiut. Der blev serveret pølser, sodavand, kaffe, the og kager til de mange fremmødte.

Borgmester Asii Chemnitz Narup bød de mange mennesker velkommen og sagde blandt andet:

”Hvor er det dejligt at stå her på byggepladsen sammen med jer. Jeg har glædet mig til denne glædens dag.”

”Det har været en lang proces. Vi har siden kommunesammenlægningen i 2009 kæmpet for at få realiseret drømmen om et nyt alderdomshjem i Paamiut, og nu er det endelig lykkedes. Jeg vil meget gerne takke alle de mennesker og firmaer, der har været involveret i virkeliggørelsen af dette projekt.”

”Vi glæder os rigtigt meget til, at byggeriet står færdigt, så de ældre kan flytte ind i de tiltrængte nye lokaler,” sagde Asii Chemnitz Narup.

Formand for Udvalg for Velfærd og Arbejdsmarked, Charlotte Ludvigsen, holdt også en tale.

”Jeg vil meget gerne takke jer alle sammen, for at vi er nået her til. Vi glæder os til åbningen, ikke mindst de kommende brugere. Der bliver plads til 24 ældre og i 2040, kan vi forvente dobbelt så mange brugere.”

Alderdomshjemmet forventes at stå klar til efteråret. Byggeriet er på 1951 m2 og har kostet 56 millioner kroner. Kommuneqarfik Sermersooq og Selvstyret har i fællesskab finansieret byggeriet.

Lokal arbejdskraft

Byggeleder Finn Olesen fra Frederikshåb Betoncentral er også yderst tilfreds med byggeriet.

”Vi har indtil dags dato kun benyttet lokal arbejdskraft, og det er vi meget stolte over. Det er dejligt, når man investerer pengene her i landet, men at man også lokalt magter at fuldføre opgaven. Det er virkelig dejligt.”

”Vi har brugt 825 kubikmeter beton, og det er enormt, i forhold til det vi har lavet tidligere. Jeg er virkelig stolt over alle de håndværkere, der har været med til at bygge det kommende alderdomshjem,” siger Finn Olesen.