Borger

Mindeord for Helene Junge Pedersen

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Tidligt mandag den 19. februar afgik Helene Junge Pedersen, født Dalager, ved døden efter 84 begivenhedsrige år. Ud over at være et sandt livsstykke, mor til otte børn og endnu flere børnebørn og oldebørn, så husker mange af os nok Helene i samme tanke, som vi husker hendes mand, den ligeledes afdøde Svend Junge Pedersen.

Helene og Svend var gjort af et ganske særligt stof, og det viste de gennem deres liv både hver for sig og som ægtepar. Her i Nuuk har de sammen haft en afgørende rolle i mange borgeres liv – blandt andet gennem Jungefondens arbejde for velgørenhed samt donation til CT-scanneren til Dronning Ingrids Hospital, samt en bygning til Karateklubben ved Godthåb Hallen.

En anden ting, som vi her i Nuuk har Helene og Svend at takke for, er Nuuk Kunstmuseum. Selve museets bygninger og en stor del af den klassiske kunstsamling blev i 2005 doneret af Helene og Svend til Nuup Kommunea, så vi alle nu kan nyde godt af den smukke samling og de skønne rammer. En så stor gave viser om noget, hvor stort et hjerte Helene og Svend havde for Nuuk.

Man sagde gerne tidligere, at der altid stod en stærk kvinde bag enhver stor mand, men når det kommer til Helene og Svend så stod de side om side, og var to stærke mennesker, som vi altid vil huske her i Nuuk.

Mine tanker og kondolence går til Helenes fem nulevende børn, Carl Erik, Ulla, Orla, Bjørn og Ditte.

Vi vil mindes Helene Junge Pedersen med varme og taknemmelighed.

Borgmester, Asii Chemnitz Narup.