Borger

Randi V. Evaldsen – Mit Bedste Juleminde

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Kommuneqarfik Sermersooq’s julekalender kører frem til jul. Vi har spurgt medlemmer af kommunalbestyrelsen og formænd for bygderådene om deres arbejde i 2017, samt hvad deres bedste juleminde er.

Det jeg bedst kunne lide i vores arbejde i kommunalbestyrelsen i år, er vores aftale om at sikre kollegiepladser til studerende fra Nuuk. Vi ved, at problemet har eksisteret i mange år. Man har måttet nedprioritere Nuuk-borgerne for at kunne få plads til studerende fra kysten, og jeg er meget glad for, at vi i kommunalbestyrelsen har kunnet blive enige om at sikre dem plads på kollegierne.

Udover det vil jeg også gerne nævne, at vi blev enige om at starte et projekt, der skal få de ældre elever i folkeskolen til at yde samfundsarbejde. På denne måde kommer de til at lære, at penge ikke er noget, der vokser på træerne, og noget man skal tjene ved selv at arbejde.

Et af mine bedste juleminder er, hvordan vi stod op sammen om morgenen til jul. Det var altid så hyggeligt og dejligt. Det er noget, vi den dag i dag gør, det er vigtigt for os at videregive vores juletradition til børnene i familien.

Et andet dejligt juleminde, jeg har, er af min aataa, han var virkelig familiens midtpunkt, og han elskede os børnebørn så inderligt. Juleaften var det med at sætte sig ved siden af aataa, for der var chancen for at vinde mandelgaven dobbelt så stor.

For mig er julen lig med familiehygge, og det er en dejlig tradition, når man det meste af året suser rundt og har travlt, derfor glæder jeg mig altid til jul, der kan jeg nyde min familie.


Husk at deltage i Kommuneqarfik Sermersooq’s julekonkurrence #julenuuk og vind en iPad. Du deltager ved at poste et billede af dit bedste juleminde på Facebook eller Instagram og brug hashtagget #julenuuk