Borger

Manassinnguak Noahsen – Mit bedste juleminde

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Kommuneqarfik Sermersooq’s julekalender kører frem til jul. Vi har spurgt medlemmer af kommunalbestyrelsen og formænd for bygderådene om deres arbejde i 2017, samt hvad deres bedste juleminde er.

Der er nu gået et halvt års tid siden, vi startede i bygderådet, men allerede nu kan jeg sige, at jeg er glad for, at vi arbejder på at forbedre vores servicering af borgerne. Jeg er selv fra Qeqertarsuatsiaat, og det glæder mig, at vi allerede nu arbejder på at øge det samarbejde, vi har med Kapisillit.

De taler, jeg holdt til Nationaldagen og den første søndag i Advent, var begge store oplevelser for mig. Ofrene i tsunamien i Nordgrønland i sommer var i vores tanker til Nationaldagen. Til min tale til første søndag i Advent nævnte jeg, at alting bør starte med børnene in mente.

De år, jeg holdt jul ude på havet som trawlerfisker, er de bedste, jeg husker. Selvom jeg elskede julen som barn, hvor man i bygden fejrede julen, som man gjorde i gamle dage, kommer jeg til at huske julen på havet. Det kan godt være, vi holdt jul væk fra vores familier, men hvordan vi opmuntrede hinanden, bragte mig altid glæde dengang. Jeg blev ofte hyret til at være nisse til jul, og det gav mig altid en følelse af lykke, at jeg kunne sprede juleglæde til resten af besætningen.


Husk at deltage i Kommuneqarfik Sermersooq’s julekonkurrence #julenuuk og vind en iPad. Du deltager ved at poste et billede af dit bedste juleminde på Facebook eller Instagram og brug hashtagget #julenuuk