Borger

Inge Olsvig Brandt – Mit bedste juleminde

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.


Kommuneqarfik Sermersooq’s julekalender kører frem til jul. Vi har spurgt medlemmer af kommunalbestyrelsen og formænd for bygderådene om deres arbejde i 2017, samt hvad deres bedste juleminde er.

Vi har arbejdet med mange sager, som jeg har været glad for at have deltaget i. Men der er to, som jeg har været specielt glade for. Det første er etableringen af handicaprådet, som jeg ser som et meget vigtigt tiltag.

Rådet kommer til at arbejde for bedre vilkår for de handicappede, og jeg mener, at et separat for råd for de handicappede betyder, at arbejdet kommer til at foregå mere fokuseret. Rådet kommer også til at sikre tættere samarbejde med familier til handicappede og dermed sikre, at de også bliver hørt.

Jeg har også været glad for, at vi har afsat midler til et filmværksted i næste års budget. Det kommer til at styrke kulturen i vores kommune.

Selvom julen altid giver gode minder, vil jeg sige at mine bedste minder kommer fra vores jul i Qaanaaq. Som barn var det ekstraordinært at opleve, hvordan man holder jul, andre steder end det man voksede op i.

Jeg kan huske, hvordan der fløj et fly henover over byen og smed juleposten med faldskærm ned til borgerne. Isen var lyst op med lanterner, og jeg husker, at jeg først der fik julefølelsen i min krop. Til jul kom julemanden også i helikopter, og det, jeg lagde mærke til som barn, var, at julemanden var sort. Senere på aftenen var alle borgerne i forsamlingshuset, og alle børn fik frugt fra soldaterne.Husk at deltage i Kommuneqarfik Sermersooq’s julekonkurrence #julenuuk og vind en iPad. Du deltager ved at poste et billede af dit bedste juleminde på Facebook eller Instagram og brug hashtagget #julenuuk