Borger

Team Afri(qua) vinder innovationskonkurrencen Projekt Edison

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Smilla, Heidi, Mira, Romeo og David fra 8.a på Atuarfik Hans Lynge (AHL) løb med sejren, da erhvervslivet sammen med Fonden for Entreprenørskab og kommunen afholdt en innovationskonkurrence på Nuuk Centeret, torsdag 2. november. Konkurrencen i Projekt Edison var en del af flere, delt op i aldersgrupper.

Årets tema for Projekt Edison er Vand på godt og ondt og holdene der deltog, havde hver deres egen idé til hvordan vi bedst kan udnytte vandressourcerne. De havde siden starten af 2017, sammen med deres klasselærer, haft temaet på deres skema og fået en solid viden om vand. AHL havde tilmeldt to hold til konkurrencen og Team Afri(qua) vandt en tur til Danish Entrepreneurship Award i Fredericia den 16. nov. 2017.

Vi snakkede med Team Afri(qua), der synes det er fantastisk at vinde konkurrencen. Selvom de troede på deres projekt var de ikke helt sikre at de kunne vinde, da der var andre gode deltagere i konkurrencen.  ”Vi lærte hvordan vi kunne lave mudder om til vand og maskinen vi lavede virkede som den skulle”, sagde eleverne og tilføjede at det føles godt, fordi opfindelsen kunne hjælpe dem der mangler vand i Afrika. Eleverne glæder sig til deltagelsen i den danske landsfinale.

Deres klasselærer Elin Sørensen siger hun er megastolt over holdets sejr i konkurrencen. ”De har arbejdet med projektet siden starten af skoleåret og brugt noget af deres fritid på det, så det er en dejlig følelse at se dem vinde konkurrencen og få en tur til Danmark ud af det.”, siger en stolt klasselærer, som tilføjer at det har været sjovt at se holdet arbejde kreativt med emnet.

Projektet som Team Afri(qua) havde arbejdet på, handlede om hvordan man kan udvinde vand fra mudder. Ved at bygge en maskine der trækker vandet ud fra mudderet og sidenhen filtrere det, mener de at kunne hjælpe områder med vandknaphed. De får sponsoreret deres tur til den danske landsfinale i Fredericia af Air Greenland, hvor de skal præsentere deres idé og kæmpe mod andre deltagere. Kommuneqarfik Sermersooq siger tillykke til Team Afri(qua) og ønsker dem held og lykke til finalen!