Services

Budget 2018: Penge til Nuuk Nordisk Kulturfestival 2019

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Kommuneqarfik Sermersooq afsætter penge til planlægningen af Nuuk Nordisk Kulturfestival 2019.

I efteråret 2017 blev Nuuk Nordisk Kulturfestival afholdt for anden gang. Ligesom det var tilfældet i 2015, var der stor interesse for festivalen. Kommuneqarfik Sermersooq har derfor i næste års budget afsat 300.000 kroner til planlægningen af festivalens afholdelse i 2019.

Nuuk Nordisk Kulturfestival flugter med visionerne i hovedstadsstrategien for Kommuneqarfik Sermersooq om, at Nuuk skal være hovedstad for arktisk og grønlandsk kunst og kultur.

Festivalen bliver afholdt med optrædener og udstillinger af kunstnere fra alle nordiske lande, samtidig med at den giver et anderledes og positivt billede af den grønlandske kultur.

En tilbagevendende begivenhed

Nuuk Nordisk Kulturfestival har fokus på co-creation og inddragelse af de kulturelle institutioner i byen. Det har vist sig i interessante udstillinger og projekter i byen.

Med midlerne fra næste års budget vil Kommuneqarfik Sermersooq gerne sikre, at festivalen i fremtiden bliver en tilbagevendende begivenhed. Derfor er der også afsat 300.000 kroner på budgettet i 2019.