Borger

Byudviklingsselskab er officielt stiftet

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Kommuneqarfik Sermersooqs byudviklingsselskab ”Siorarsiorfik – Nuuk City Development” er stiftet som selskab. Jens B. Frederiksen bliver midlertidig administrerende direktør.

Kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq vedtog i begyndelsen af september at oprette det kommunalt ejede byudviklingsselskab ”Siorarsiorfik – Nuuk City Development (NCD)”. Selskabets opgave bliver at finansiere, udvikle, klargøre, byggemodne, anlægge og drive byudviklingen af Nuuk og den helt nye bydel Siorarsiorfik.

Byudviklingsselskabet NCD er nu officielt stiftet og har fået bestyrelse og en midlertidig administrerende direktør.

I bestyrelsen sidder Lars Møller-Sørensen (formand), Jess G. R. Berthelsen, Marie Kathrine Fleischer, Inaluk M. Brandt, Karl-Gustav Jensen og Mike J. Kristiansen.

Jens B. Frederiksen er frem til 1. marts 2018 ansat som midlertidig administrerende direktør i NCD. Det har et enigt Udvalg for Økonomi og Erhverv godkendt på seneste udvalgsmøde. Jens B. Frederiksen er tidligere formand for Demokraatit og har en fortid i både Inatsisartut og Naalakkersuisut.

Efter Jens B. Frederiksen i 2014 forlod politik, har han været vicedirektør i True North Gems Greenland A/S og i Greenland Ruby A/S.

Jens B. Frederiksen har desuden en fortid i Grønlands Politi – blandt andet som vicepolitikommissær.

Byudviklingsselskabet NCD ansætter en administrerende direktør midlertidigt, da stiftelsen af et selskab kræver, at selskabet har en direktør. Stillingen som administrerende direktør i NCD med ansættelse fra 1. marts 2018 bliver slået op som normalt.

Jens B. Frederiksen begyndte i jobbet i denne uge.