Borger

Ny direktør for Børn og Familie i Sermersooq

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Tidligere Naalakkersuisoq for Sociale Anliggender Martha Lund Olsen skal i fremtiden stå i spidsen for indsatsen for socialt udsatte børn i Kommuneqarfik Sermersooq.

Kommuneqarfik Sermersooq har ansat en direktør for Forvaltning for Børn og Familie. Det bliver tidligere Naalakkersuisoq for Sociale Anliggender, Martha Lund Olsen, der i fremtiden står i spidsen for Kommuneqarfik Sermersooqs arbejde med socialt udsatte børn og unge. Martha Lund Olsen kommer fra en stilling som underviser på socialrådgiveruddannelsen ved Ilisimatusarfik.

Det var et enigt ansættelsesudvalg, der vurderede, at hun var den mest kvalificerede til jobbet.

”Jeg har altid kendt Martha som en yderst kompetent fagperson med viden, indsigt og et stor hjerte for de socialt udsatte i vores samfund. I de seneste år har vi være politiske modstandere, men det til trods har jeg haft stor beundring for hendes store engagement. Jeg er så glad for at Martha Lund Olsen har valgt at løfte området for sårbare familier og børn sammen med os og stå i spidsen for implementeringen af den omfattende udviklingsplan”, siger borgmester Asii Chemnitz Narup.

Forvaltning for Børn og Familie blev oprettet i april, da den hidtidige forvaltning for Børn, Familie og Skole blev delt i to. Formået med opdelingen er at styre indsatserne både for de social udsatte børn og på skoleområdet.

Den nye direktør tiltræder den 1. december, og hun glæder sig til at komme i gang med arbejdet.

”Den seneste tilsynsrapport for Kommuneqarfik Sermersooq viser netop, at det er i den administrative ledelse af det sociale område, at der behov for forbedringer. Jeg glæder mig derfor til at motivere og vejlede forvaltningens medarbejdere til at tage hånd om kommunens mest udsatte børn”, siger Martha Lund Olsen.

Martha Lund Olsen er i dag medlem af Inatsisartut og Kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq. Hun fratræder begge poster, i forbindelses med at hun tiltræder direktørposten i Forvaltning for Børn og Familie.