Anlæg og Miljø

Ansøgning om dispensation til opstilling af toilet facilettet ved Radiup Aqqutaa – Ittoqqortoormiit

10 timer tilbage

Offentlig høring vedr. Ansøgning om dispensation til opstilling af toilet facilittet af 20 fod container for turister,  placeret på vestlig side af kaj, Radiup Aqqutaa, KPT 40B1-Ittoqqortoormiut

Ansøgning om dispensation til at opstiller 20 fod continer til toilet facilititter for turister, ved Radiup Aqqutaa, vestlige side af kaj-KPT 40B1-Ittoqqortoormiut , modtaget den 19.04.2024.

Vedlagt tegningsmateriale ved ansøgningen.

Situationsplan af toilet faciliteter

Lovgivning

Selvstyrets lovbekendtgørelse af Inatsisartutlov om planlægning og arealanvendelse nr. 4 af 25. januar 2024.

§ 37.  Intet areal må unddrages almen benyttelse og tages i brug uden tilladelse fra arealmyndigheden, jf. dog § 38, stk. 4.

  Stk. 2.  Intet areal må ændre anvendelse uden tilladelse fra arealmyndigheden.

  § 45.  En arealtildeling må ikke stride imod de landsplanmæssige interesser, herunder Selvstyrets sektorlovgivning eller de landsplanmæssige interesser i den fysiske planlægning.

  Stk. 2.  En arealtildeling skal endvidere være i overensstemmelse med kommuneplanen, herunder bestemmelserne for det pågældende delområde, som er fastsat i kommuneplanen, jf. §§ 20 og 21

  § 50.  hvis dispensationen ikke er i strid med principperne i kommuneplanens overordnede rammebestemmelser for det pågældende delområde.

  Stk. 4.  Dispensationer fra bestemmelser, som har betydning for naboerne eller andre parter, kan først meddeles, når der er forløbet mindst 2 uger efter, at kommunalbestyrelsen har hørt naboerne eller andre der skønnes at have en væsentlig og individuel interesse i sagens udfald. Høringen skal indeholde oplysninger om, hvortil der søges dispensation, og om at eventuelle bemærkninger skal fremsendes indenfor en frist på mindst 2 uger

Toilet container, ligger i et område, der er omfattet af bestemmelserne i kommuneplan delområde 40B1-havneområde ved Radiup Aqqutaa, Ittoqqortoormiut.

I henhold til gældende kommuneplan delområde 40B1-havneområde ved Radiup Aqqutaa, har områdets anvendelse fastlægges til havneformål med kaj- og moleanlæg, samt terminalfunktioner, oplag og lignende havnefaciliteter. Søområdet kan anvendes til opankring og fortøjning. Der er ingen detalje bestemmelse for delområde 40B1-Ittoqqortoormiut.  

Dispensation

Det ansøgte område har ingen kommuneplanens detaljerede bestemmelser om bebyggelsens placering.

Opstilling af 20 fod container indholde toilet faciliteter for turister skal holdes ene minimumsafstand på 7,5 m til vejbyggelinie, Radiup Aqquserna, delområde 40B1-havneområde ved Radiup Aqqutaa,-Ittoqqortoormiut.

Kommunen kan dispensere fra kommuneplanens bestemmelser, hvis dispensation ikke er i strid med principperne i planen. Dette fremgår af plan- og arealanvendelseslovens § 50, stk. 1.

Da projektet umiddelbart er i overensstemmelse med intentionerne i kommuneplantillæg, og da afvigelserne er af mindre omfang, kan kommunen principielt gå ind for projektet.

Sagens videreforløb

Kommunen kan først dispensere fra bestemmelserne i en kommuneplan, når berørte naboer eller andre parter er hørt og har haft mulighed for at komme med deres bemærkninger hertil, jf. planlovens § 50, stk. 4.

Endvidere skal vi i henhold til forvaltningslovens § 19 partshøre berørte parter om sagen, hvis vi må formode, at de ikke er bekendt med denne. Først herefter kan vi træffe afgørelse i sagen.

Opstilling af 20 fod container vurderes til at kunne have påvirkning på bruger og vil kunne evt. placeringen, anser vi bruger som part i sagen.

Frist for høringssvar

Kommuneqarfik Sermersooq skal bede om skriftligt svar på høringen senest d. 22. juli 2024.

Svar sendes til:

Reference: BOG-2019-01230-014
lupt@sermersooq.gl cc: sai@sermersooq.gl

eller

Kommuneqarfik Sermersooq

Forvaltning for Anlæg og Miljø

Postboks 1005

3900 Nuuk

Høringssvar vil indgå i den videre sagsbehandling af arealansøgningen.

Har de yderligere spørgsmål til sagen er de velkommen til at kontakte Forvaltningen for Anlæg og Miljø.

Vi vil efter fristens udløb træffe afgørelse i sagen, og du vil som part i sagen blive orienteret om sagens udfald.

Kopi af dette brev er sendt til ansøger til orientering.