Qeqertani nunaminertanik angisuunik inuussutissarsiornermut atugassanik qinnuteqarnissamut periarfissaqalerpoq

Nunaminertanik inuussutissarsiornermut atugassanik ujartuinerit amerliartorput taamaattumik politikikkut aalajangerneqarpoq inuussutissarsiuteqarfimmi 2B2-4 Qeqertat 2020-mi sanaartorfissat pioreersut agguataarneqassasut, taamaasillutik sanaartorfissat siunissamilu tamaani ingerlataqarusuttut amerliniassammata.

Kommunip matumuuna inuussutissarsiuteqarfimmi 2B2-4 Qeqertat 2020-mi sanaartorfissanik 2900-5300 m2-mut angissusilinnik, suli atugassiissutigineqanngitsunik nalunaarutiginnippoq.

Sumi inissisimanerat eqqortoq uani takuuk aamma internetikkut nittartakkatsinni paasissutissanik sukumiinerusunik atuarit. (https://sermersooq.gl/kl/inuussutissarsiorneq/sanaartorneq-avatangiiseq-attaveqaatillu/sanaartorfissat-suli-atugassiissutigineqanngitsut/ledige-byggefelter-paa-qeqertat-kal)