Alle kommuner er enige: Første skoledag med forholdsregler

I alle landets kommuner ringer det ind for første gang efter sommerferien i midten af august, helt som det plejer. Men første skoledag kommer ikke til at forløbe som altid, da der skal tages forholdsregler på grund af situationen omkring COVID-19. Læs her, hvad du som forælder skal være opmærksom på.

Første skoledag har altid været meget speciel dag både for børn og forældre, og sådan er det også i år, selvom der vil være nogle ting, der er anderledes.

Situationen og forholdsreglerne omkring COVID-19 ændrer sig løbende, og første skoledag kommer også til at være mærket. Dog kommer skolerne i langt de fleste tilfælde til at vende tilbage til det normale skema. Selvfølgelig er der forskel på by- og bygdeskoler, men som udgangspunkt gælder følgende regler omkring første skoledag i hele landet:

  • Så vidt muligt bliver dagen afholdt som udendørsarrangement.
  • Kun forældre og elever kan gå ind på skolen og kun elever og lærere i klassen.
  • Der kan forekomme forskudte mødetider på de største skoler.

Det må selvfølgelig ikke glemmes, at det stadigvæk er en ganske særlig dag, som bliver uforglemmelig for både børn og forældre. Derfor skal der også lyde et stort tillykke og velkommen til skolelivet fra alle landets kommuner.