Saligaatsoq for voksne og børn den 12. juni

Igen i år arrangerer CSR Greenland sammen med en række virksomheder den landsdækkende affaldsindsamling Saligaatsoq

Her kan grupper af privatpersoner samt virksomheder og deres medarbejdere tilmelde sig og få tildelt et område som skal ryddes op. Det er 9. år i træk at arrangementet afholdes og Sermersooq Affaldscenter opfordrer så mange som muligt til at deltage i denne begivenhed så vi sammen kan få renere og pænere byer.  Se mere om arrangementet på csr.gl

Som noget helt nyt har selvstyret sammen med CSR Greenland inviteret til Saligaatsoq i børnehøjde i Nuuk forsamlingshus. Her kan børnehaver og skoleklasser komme og lære mere om affald, natur, genbrug og miljø og hilse på nogle af naturens superhelte. Affaldscenteret deltager i arrangementet og vi glæder os til at byde mange børn velkommen sammen med Affaldskoen Knora.

Hold rent hver dag

På affaldscenteret ønsker vi at vi alle skal nyde godt af vores smukke byer og dejlige natur. Derfor opfordrer vi alle børn og voksne til at tænke sig om når I går ud og nyder by og natur. Nedenfor har vi lavet 4 gode huskere som du kan klippe ud og hænge op. Tal med familien og dine børn om det og gør sammen en ekstra indsats for miljøet og naturen.

Selv de mindste kan gøre en indsats for at holde pænt og rent. Vær et godt eksempel og tal med jeres børn om hvordan de også kan være med til at gøre en forskel til fordel for natur og miljø.

Her er 4 huskere:

  • Tag ALTID dit affald med til nærmeste affaldsspand eller med hjem til din egen – også når du har været på tur i fjorden eller i fjeldet!
  • Smid ikke dine cigaretskodder på jorden! Helt slukkede cigaretter smides i de opstillede cigaretaskebægere eller i skraldespanden. Tip: Du kan GRATIS hente en brandsikker cigaretskodpung i borgerservice i Nuuk så du kan tage dit skod med hjem.
  • Saml op efter din hund – Lort på sko er ikke rart, hundeposer det er smart! Og husk at posen skal i skraldespanden og ikke smides på jorden!
  • Gør det lille ekstra - Ser du noget som andre har ”tabt” er det god stil at samle det op og smide det i skraldespanden

Med venlig hilsen

Sermersooq Affaldscenter