Borger

Der arbejdes intensivt for at gøre Atuarfik Inussuk klar til åbning

Der er endnu ikke fastlagt en dato for åbningen af Atuarfik Inussuk, men alle parter arbejder målrettet for at få skolen klar til at tage imod eleverne så hurtigt som muligt.

Atuarfik Inussuk var oprindeligt planlagt til at åbne i august 2024, men åbningen af den nye skole lader desværre vente på sig, da byggeriet endnu ikke er færdigt og klar til brug. De primære årsager er en række udeståender og uafklarede forhold i forbindelse med både brandtekniske og bygningstekniske forhold. Disse forhold skal løses og færdiggøres, før skolen kan afleveres og ibrugtages.

Fra sit kontor på rådhuset har borgmester Avaaraq Olsen direkte udsigt til skolebyggeriet på den anden side af vejen – en daglig påmindelse om, at skolen endnu venter på at blive taget i brug.

”Vi beklager de gener, udsættelsen har forårsaget. Det er både ærgerligt for eleverne, forældrene og de ansatte, der skal arbejde på skolen, men også for de foreninger, der er påvirket i forhold til at bruge gymnastiksalene og de øvrige faciliteter. Mens vi venter på, at skolen kan tages i brug, har vi fokus på at se, om vi kan gøre noget for at forbedre de midlertidige rammer på henholdsvis Atuarfik Ukaliusaq og Atuarfik Samuel Kleinschmidt,” siger borgmesteren.

Kommunaldirektør Ole Jakobsen understreger, at alle involverede parter i projektet arbejder på højtryk og gør alt, hvad de kan for at få skolen åbnet hurtigst muligt. Ingen har interesse i at udskyde ibrugtagningen mere end nødvendigt og tilføje flere gener for de berørte borgere.

Han forklarer: ”Vi havde virkelig håbet, at åbningen kunne ske i forbindelse med efterårsferien, men det er desværre ikke tilfældet. Der er en række forhold, der skal være på plads, inden skolen kan blive endeligt godkendt. Det er en proces, vi simpelthen ikke kan forhaste.”

Selvom projektet er forsinket, ser Ole Jakobsen frem til den dag, hvor skolen er klar til at åbne: “Når skolen er færdig, vil det være den mest moderne og fremtidsorienterede skole i Grønland. Det har været en lang rejse, men resultatet vil være det hele værd, når vi står med en skole, som elever og personale kan være stolte af,” afslutter han.

På nuværende tidspunkt er det usikkert, hvor lang forsinkelsen vil vare, men kommunen arbejder tæt sammen med entreprenøren for at løse de tilbageværende tekniske udfordringer. Kommunen vil løbende informere om status på byggeriet og forventer at kunne annoncere en åbningsdato, så snart alle forhold er på plads.