Borger Jagt

Meddelelsen fra afdelingen for Fiskeri og Fangst i Kommuneqarfik Sermersooq

Der er desværre sket en fejl i årets lodtrækning til moskusoksejagten.

Under modtagelsen af borgernes ansøgningsskemaer til moskusjagten er ansøgere med erhvervsfangerbevis og fritidsjægere ved en fejl blevet sammenblandet på samme liste på grund af travlhed og stort pres.

Det, som ellers skulle have været 3 moskusokser til erhvervsfangere, måtte vi ændre til 2 moskusokser til erhvervsfangere. Dette medfører, at man under lodtrækningen, som blev vist live på Facebook, rammer de sidste 11 udtrukne, som kommer på en venteliste. Dette sker for at kunne udstede de 150 moskuslicenser.

Borgere, der er blevet udtrukket til moskusjagt, bedes venligst returnere deres licens hurtigst muligt, hvis de ikke kan deltage i jagten af forskellige årsager. Dette bør ske senest den 26. august 2024, så licenserne kan blive tildelt til personer på ventelisten.

Vi beklager den fejl, der er sket, og skal samtidigt meddele, at den beslutning, der er truffet af Kommuneqarfik Sermersooq, er meddelt til Fiskeri- og Fangstdepartementet.

Licenser til moskusjagt

Hermed udtrukne licenser til moskusjagt for fritidsjægere (Moskus udtrukket), samt tildelte licenser til erhvervsjægere (Fanger).

Derudover er der oprettet en venteliste for fritidsjægere, således returnerede ubenyttede licenser kan tildeles til ventelisten (venteliste moskus).