Jagt

Licenser til rensdyr- og moskusjagt kan nu hentes

Årets jagtsæson for rensdyr og moskusokser begynder snart, og de nødvendige licenser kan nu hentes ved Borgerservice i Nuuk, Paamiut og bygderne.

Erhvervsfangere og fritidsjægere i Nuuk, Paamiut og bygder, kan hente deres licenser ved fremmøde i den lokale Borgerservice eller ved kommunens fiskeri- og jagtkonsulenter.

Det er et lovkrav at have licens, hvis du skal jage rensdyr eller moskusokser.

  • Det er udelukkende erhvervsfangere og fritidsjægere med gyldige jagtbeviser, der kan hente licenser.
  • Et jagtbevis er kun gyldigt, hvis det er blevet betalt senest den 30. april 2024.

Moskusjagt

I år er der specifikke ændringer for moskusjagten. Departementet for Fiskeri og Fangst har fastsat en kvote på 150 moskusokser for forvaltningsområdet Maniitsoq i Kommuneqarfik Sermersooq. hvoraf 3 dyr er tildelt erhvervsfangere og 1 dyr til fritidsjægere.

Fra i dag kan borgere ansøge om tilladelse til moskusjagt ved at henvende sig til Borgerservice og udfylde en ansøgningsblanket. Ansøgningerne vil blive samlet, og en offentlig lodtrækning vil finde sted inden jagten starter​

For yderligere information om rensdyr- og moskusjagt, jagtbeviser og licenser, besøg Sullissivik.gl: https://www.sullissivik.gl/Emner/Jagt_fangst_og_fiskeri

Åbningstider for Borgerservice i Nuuk og Paamiut

Mandag – Onsdag kl. 10.00 til 15.00

Torsdag – kl. 12.00 til 17.00

Fredag – kl. 10.00 til 12.00

BEMÆRK: Desuden holder Borgerservice i Nuuk ekstraordinært åbent den 30. juli 2024 fra kl. 17.00 til 21.00, hvor der kun vil blive behandlet rensdyr- og moskuslicenser.

Der vil endvidere blive trukket lod om, hvem der får moskuslicenser, kl. 20.30.