Borger

Hjerterummet er åbent igen

Uummateqarfik, eller Hjerterummet, er en håndsrækning til de udsatte borgere og hjemløse i Nuuk, som har behov for hjælp til at komme igennem hverdagen. Efter en periode med flytning til nye lokaler, har hjerterummet igen slået dørene op, denne gang på Prinsessevej. 

Værestedet stiller en række faciliteter og muligheder til rådighed, der kan gøre hjemløse og udsatte borgeres hverdag mere overkommelig. Der er for eksempel mulighed for et ordentligt bad, rent skiftetøj, en hårklipning og en række fællesaktiviteter.

”Vi er meget glade for at dørene til Hjerterummet igen er åbne, og at vi har mulighed for at tilbyde støtte til dem, der har mest brug for det,” siger Marthannguaq Dahl Bech, der er fagkoordinator for kommunens hjemløseområde og Gadeteam.

Marthannguaq fortæller: ”Vi er i daglig kontakt med mange i målgruppen, men erfarer, at det ikke er alle, der kender til de nye lokaler. Så i denne periode gør vi en ekstra indsats for at nå ud til så mange så muligt.”

Værestedet har åbent hver dag mellem klokken 09:00 – 14:00 på adressen Prinsessevej 2, i samme bygning som nødherberget Ungaaq. Der er også mulighed for at benytte nødherberget, hvis der er tale om hjemløse borgere, der opfylder kravene for brugen af herberget.

Handleplaner og støtte
Ud over de mange faciliteter giver Hjerterummet også mulighed for, at borgere kan komme i kontakt med værestedets personale og kommunens Gadeteam.

Gadeteamet er et hold af kommunens medarbejdere, der aktivt opsøger hjemløse, for at orientere dem om de muligheder for hjælp og støtte, som kommunen stiller til rådighed for hjemløse.

I Hjerterummet er Gadeteamet og værestedets personale altid tilgængelige i åbningstiden, og har mulighed for sammen med borgerne at lave handleplaner, som åbner op for at borgerne har mulighed for at komme videre med støtte, vejledning, opbakning og opfølgning.

Både Hjerterummet og kommunens Gadeteam er en del af Sermersooqs helhedsorienterede socialfaglige indsats for hjemløse og socialt udsatte borgere. Et andet eksempel herpå, er projektet der stiller forsøgsboliger til rådighed for hjemløse borgere, der er i job.