Borger

Dyrekirkegård åbner snart i Nuuk

Det, som startede som et borgerforslag, bliver nu til virkelighed. Dyrekirkegården skal give borgere mulighed for at få deres kæledyr begravet.

“De sidste arbejder er ved at falde på plads, og det eneste der mangler, er opgravning af jordunderlaget. Dette arbejde kommer i udbud inden så længe, hvorfor vi endnu ikke har en endelig dato for åbningen. Vi forventer dog, at åbningen bliver i slutningen af sommeren 2024,” fortæller anlægschef i Kommuneqarfik Sermersooq, Rudi Birkedal.

Dyrekirkegården er placeret mellem Pisisseq og bjergskråningen af Store Malene. Kirkegården kan rumme 100 dyr, hvoraf de første 10 gravpladser allerede er reserveret.

Udvalgsformand for Byudvikling og Anlæg, Justus Hansen, er begejstret over at se et af borgerforslagene blive til virkelighed: ”Jeg ser det først og fremmest som et demokratisk sundhedstegn, at vi med borgerforslaget her har inddraget borgerne, når det kommer til kommunens byudvikling. Det vidner om, at alle gode idéer har en chance for at blive realiseret.”

Han fortsætter: ”Jeg har selv haft lignende forslag oppe at vende igennem flere budgetforhandlinger, så det glæder mig, at borgerforslaget er blevet en realitet,” fortæller Justus Hansen.

Tom Amtoft, som er hundeinspektør og har overblik over gravpladserne, fortæller: “Jeg er glad for, at vi endelig er nået så langt, at vi snart kan begynde at begrave de første kæledyr. Vejret har spillet en stor rolle i forhold til åbningen af kirkegården. Vinterfrosten er nu mere eller mindre forsvundet, hvilket betyder, at vi kan grave i jorden. Det betyder også, at vejret i fremtiden vil spille en stor rolle med hensyn til, om vi kan begrave kæledyrene, selvom vi har ledige gravpladser.”

Han fortsætter: “Jeg er imponeret over alle de frivillige kræfter, som har bakket op om projektet. Uden dem havde det ikke været muligt at etablere en dyrekirkegård i Nuuk.”

Dyrenes hvilested forvaltes af Donnas Dyreklinik

Ønsker man en gravplads til sit kæledyr eller har man andre spørgsmål, bedes man kontakte Donnas Dyreklinik.

Har du et borgerforslag, som du ønsker skal komme til politisk beslutning, kan du indgive det på Kommuneqarfiga. Nedenfor finder du links til både Kommuneqarfiga, hvor du kan stille borgerforslag, og Donnas Dyreklinik, hvor du også kan læse mere om dyrekirkegården.

Kommuneqarfiga
Donnas Dyreklinik