Borger

Borgmesteren præsenterede ny hovedstadsstrategi for kongeparret

Borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Avaaraq Olsen, præsenterede fredag den nye hovedstadsstrategi for Nuuk, ”Nuuk 2035 – Vores fælles fremtid”, for Deres Majestæter Kong Frederik og Dronning Mary i den nyopførte terminal i Nuuk Lufthavn. 

Den nye strategi, der stadig er under udarbejdelse, skal sikre en bæredygtig og inkluderende udvikling af Grønlands hovedstad.

Nuuk har i årtier oplevet hurtig vækst og forandring. Strategien skal forberede kommunen på at håndtere de udfordringer og muligheder, det giver.

“Nuuk vokser hurtigt, og vi ønsker at sikre, at byen udvikler sig på en måde, der gavner alle borgere,” sigere borgmesteren.

Hun fremhævede, hvordan den nye lufthavn, sammen med udvidelsen af Atlantkajen og vandkraftværket i Buksefjorden, vil åbne nye muligheder for Nuuk.

“Vi står på tærsklen til et nyt spændende kapitel, som åbner nye muligheder for hovedstaden og for resten af Grønland,” tilføjer hun.

En central del af arbejdet med strategien har været inddragelsen af borgere og interessenter gennem 24 workshops og møder, som har haft over 230 deltagere.

Mere end 700 borgere har desuden deltaget i en borgersurvey. Denne brede inddragelse er essentiel for at sikre, at alle stemmer bliver hørt. Strategien fokuserer på flere områder, herunder social udvikling og kernevelfærd, tilstrækkelige boliger, erhverv og turisme, infrastruktur samt natur, kultur og fritid.

“Vi skal finde de gode løsninger og træffe bæredygtige og langsigtede beslutninger,” siger borgmesteren. Hun understreger, at målet er at skabe en hovedstad, der er et godt sted at bo for alle borgere, og som kan bidrage positivt til Grønlands samlede udvikling.

Borgmesteren har i de seneste måneder brugt meget tid på at tale om strategien, men det er første gang, hun har præsenteret den for kongelige gæster.

“Det var en stor ære og fornøjelse at få lov til at fortælle Kongeparret om noget, jeg går så meget op i. Og så synes jeg desuden det er vigtigt, at vi ikke kun viser byen frem som den er her nu, men at vi også fortæller og informerer om den udvikling, vi forventer de kommende år,” siger Avaaraq Olsen.