Borger

Boligsagen får ingen betydning for lejerne

I de seneste dage har der cirkuleret rygter på de sociale medier om, at 73 lejere i bygningen Nuukullak 3 risikerer at blive sat ud af deres lejligheder. Disse rygter er uden hold i virkeligheden.

“Jeg vil berolige alle lejere med, at sagen er et mellemværende mellem kommunen og ejeren af ejendommen, som lejerne ikke er en del af. Kommunen vil selvfølgelig sikre, at ingen lejere vil blive sat ud af deres boliger, som følge af denne sag,” siger Ole Jakobsen, kommunaldirektør i Kommuneqarfik Sermersooq.

Baggrunden for sagen er, at det har været lidt uklart, hvordan lovgivningen på området skal fortolkes, og der er derfor rejst tvivl om, hvilken husleje ejeren kan opkræve hos kommunen.

“Vi arbejder tæt sammen med udlejeren og selvstyret for at løse udfordringeren og finde det rette niveau for erhvervslejekontrakten. En ting er imidlertid sikker – Hverken Kommuneqarfik Sermersooq eller Iserit A/S har misligholdt erhvervslejekontrakten, hvorfor der ikke bliver tale om at sætte lejere på gaden,” siger Ole Jakobsen.