Borger

Selvmordsforebyggende kursus i Paamiut og Nuuk

Kommuneqarfik Sermersooq har netop afholdt selvmordsforebyggende kurser i både Paamiut og Nuuk for medarbejdere.

Kurserne, der fandt sted over tre dage i hver by, var målrettet ansatte i kommunen, der til dagligt er i kontakt med byens borgere. Kurserne blev afholdt som følge af både en politisk beslutning og efterspørgsel fra de ansatte, der længe har ønsket at få de rette kompetencer og redskaber til at håndtere de “svære samtaler”. Deltagerne fik bl.a. viden om selvmordsadfærd, risikovurdering, selvmordsforebyggende samtaler og kommunikation med både pårørende og borgere, der har forsøgt at begå selvmord.

Kurset i Paamiut blev afholdt med stor succes, og det samme formål og indhold blev gentaget i Nuuk, hvor kurset fandt sted fra 12.-14. juni, hvor hele 20 medarbejdere deltog. Formålet med begge kurser er at give de ansatte bedre redskaber til at identificere og støtte selvmordstruede borgere. Dette skal sikre, at borgerne får ensartet og effektiv hjælp på tværs af kommunens forskellige forvaltninger.

Forventningen er, at borgerne vil opleve forbedret støtte og rådgivning fra ansatte, som nu har fået nye redskaber til at håndtere de borgere, som har det svært. Det er et vigtigt skridt mod at skabe et mere robust støttesystem, hvor flere ansatte kan hjælpe borgere i nød, uanset om det er i sagsbehandlingen eller i andre borgerrelaterede funktioner. Kurset vil også blive afholdt i de øvrige byer i kommunen senere på året.

Hvis du oplever selvmordstanker, kan du altid kontakte Tusaannga, hvis du har brug for at tale med nogen om problemstillinger, du ikke føler, du kan løse selv. Du kan ringe anonymt og gratis. Tusaannga er åben alle døgnets timer, alle ugens dage, og kan kontaktes på:

Telefon: 80 11 80