Borger

Bæredygtighed og grøn omstilling – Møde med kommunens leverandører

Bæredygtighed, grønne indkøb og grøn omstilling er en høj prioritet for Kommuneqarfik Sermersooq, og i den anledning inviterede kommunen en række leverandører til et møde med fokus på bæredygtighed og grønne indkøb.

Mødet med kommunens leverandører satte først og fremmest fokus på de mange gode indkøbs- og samarbejdsaftaler. Aftaler som skal følge en bæredygtig udvikling i takt med det politiske ønske om en mere grøn og bæredygtig kommune. I den forbindelse præsenterede Carsten Jensen, Chef for Udbud og Kontrakter, kommunens nye bæredygtige indkøbs- og udbudspolitik. Denne politik har sin stærke prioritet i at kommunen skal efterleve 8 indkøbsværdier, og sikre at de fremtidige indkøb bliver endnu mere fokuseret på den grønne dimension.

Nøgleord og krav i udbuddene som miljømærker, energieffektivitet og genbrug kræver dialog og samarbejde. Et samarbejde som kan føre til nye og bedre løsninger. Som en del af mødet præsenterede Klaus Poulsen fra Arctic Print deres seneste kontrakt med kommunen som en udbudscase, som illustrerede hvordan økonomi og bæredygtighed sagtens kan gå hånd i hånd. Derfor var der lagt op til både vidensdeling og erfaringsudveksling inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

Du kan læse mere om kommunens nye indkøbs- og udbudspolitik her:
Indkøbs- og udbudspolitik – Kommuneqarfik Sermersooq