Borger

Vellykket foredrag om selvmordsforebyggelse i Nuuk

Den 11. februar blev Forsamlingshuset i Nuuk omdrejningspunkt for et oplysende foredrag om selvmordsforebyggelse, hvor op mod 100 deltagere mødte op.

Kommuneqarfik Semersooq var vært for arrangementet, som var gratis og tilgængeligt for alle interesserede. Foredraget blev ledet af forsker Arnârak Patricia Bloch fra Innuttaasut Peqqissusiannik Ilisimatusarfik (Center for Folkesundhed i Grønland). Foredraget begyndte med en rørende ceremoni, hvor Paninnguaq Pikilak tændte en qulleq, som satte stemningen for en eftermiddag, hvor fællesskab og refleksion var i centrum.

Arnârak præsenterede sine seneste forskningsresultater inden for selvmordsforebyggelse, med særligt fokus på de beskyttende faktorer, der kan reducere risikoen for selvmord. To af informanterne deltog og fortalte åbent og ærligt om deres oplevelser, og hvad der havde været en beskyttende faktor for dem i forhold til selvmordforebyggelse.  

Målet med foredraget havde bl.a. til hensigt at bryde tabuet om selvmord og selvmordstanker ved netop at dele viden og erfaringer på området. Ligeledes var foredraget med til at fremhæve betydningen af fælles indsats fra individer, familier og professionelle i støtten til et godt liv og mental sundhed. Der skal i den forbindelse lyde en stor tak til Arnârak Patricia Bloch, hendes informanter og alle fremmødte for deres bidrag til et meningsfuldt og oplysende arrangement, der understreger vigtigheden af fortsat fokus på selvmordsforebyggelse i Grønland.