Borger

Temadag om ny fiskerilov i Kommuneqarfik Sermersooq

Mandag den 22. januar 2024 holdt Kommuneqarfik Sermersooqs kommunalbestyrelse temadag om den nye fiskerilov. I den forbindelse var en række aktører fra fiskeriet, herunder Departementet for Fiskeri og Fangst samt repræsentanter fra lokale fiskeriorganisationer inviteret til at bidrage med deres synspunkter og meninger.

“At samle så mange vigtige aktører på ét sted er essentielt for at opnå en forståelse af de forskellige synspunkter omkring den nye fiskerilov,” siger borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Avaaraq Olsen.

Temadagen blev indledt af Departementet for Fiskeri og Fangst, som gennemgik forslaget til den nye fiskerilov. Derefter blev ordet givet til repræsentanter fra de kystnære fiskeriorganisationer i kommunen. De inviterede var:

  • Ittoqqortoormiini Piniartut Peqatigiiffiat (IPP) v/ formand Åge Danielsen,
  • Qeqertarsuatsiaani Aalisartut Piniartullu Peqatigiiffiat (QAPP) v/ formand Ole Henriksen,
  • Tasiilami Aalisartut Piniartullu Peqatigiiffiat (TAPP) v/ Bendt Josvassen,
  • Paamiuni Aalisartut Piniartullu Peqatigiiffiat (PAPP) v/ formand Niels Lorentzen,
  • Nuummi Aalisartut Piniartullu Peqatigiiffiat (NAPP) v/ formand Niels Boassen,
  • Neqitaq v/ formand Karl Kristian Kruse,
  • Qalerualinniat Aalisagarniallu Kattuffiat (QAK) v/ formand Henrik Sandgreen.

Efter præsentationerne fulgte en politisk drøftelse, hvor lovforslaget blev debatteret.

Generelt er fiskerne bekymrede for finansieringsmulighederne under den nye fiskerilov, og de mener ikke, at der er gjort nok for at inddrage dem i lovgivningsarbejdet.

Borgmesteren bekræfter, at kommunen vil bruge indsigterne fra temadagen i det officielle høringssvar om den nye fiskerilov. “Kommunalbestyrelsen er fast besluttet på at sikre, at vores fiskere bliver hørt, og at deres interesser bliver taget i betragtning i den endelige lovgivning,” siger Avaaraq Olsen.