Borger

Foredrag med fri entré om selvmordsforebyggelse

11. februar kl. 13:00-15:00 i Forsamlingshuset i Nuuk slår kommunen dørene op til et foredrag om selvmordsforebyggelse. Det vil foregå på grønlandsk, men med mulighed for simultantolkning.

Kommuneqarfik Sermersooq inviterer til et spændende foredrag omkring selvmordsforebyggelse med forsker Arnârak Patricia Bloch fra Innuttaasut Peqqissusiannik Ilisimatusarfik (Center for Folkesundhed i Grønland). Arnârak forsker i selvmordsforebyggelse i Grønland og har modtaget forskningsprisen Nordentoftprisen i 2023. Hun er desuden styregruppeformand for Inuit Sundhedskomite ICC og vil dele sin viden om vellykkede erfaringer i selvmordsforebyggelsesarbejdet i Alaska og blandt Inuit fra Canada.

Omdrejningspunktet for foredraget vil være Arnâraks seneste forskningsresultater om beskyttende faktorer i selvmordsadfærd, og hun vil desuden fortælle lidt om, hvad der har fungeret godt i det selvmordsforebyggende arbejde i Grønland i de seneste 5 år. Dernæst vil der være en paneldiskussion, hvor temaet vil være: “Hvad har bidraget til min mentale sundhed i dag?”

Formålet med foredraget er, at borgere får viden om, hvad selvmordsforebyggelse handler om, og hvad vi som individ, familie og professionelle kan gøre for at bidrage i det selvmordsforebyggende arbejde i Grønland.

Læs Arnârak’s seneste forskning om beskyttende faktorer i selvmordsadfærd her:

https://nis.gl/da/projekt/kvalitativ-undersoegelse-om-mestringsressourcer-af-personer-som-har-overlevet-selvmordstanker-selvmordsforsoeg-og-trives-i-dag/