Borger

Fire ildsjæle blev hyldet

I tirsdags fejrede Kommuneqarfik Sermersooq fire ildsjæle fra forskellige byer for deres bemærkelsesværdige bidrag til samfundet. Priserne blev uddelt under en ceremoni i Kommunalbestyrelssalen, og på kommunekontoret i Paamiut og Ittoqqortoormiit, hvor familie og venner var inviteret til at dele glæden med de hædrede.

Hvert år udpeges der årets ildsjæle i Kommuneqarfik Sermersooq, og i år er det ikke anderledes. De fire ildsjæle, som i år blev hyldet, kommer fra forskellige byer og blev blandt andet fejret i Kommunalbestyrelsesmødesalen i Nuuk.  

Andreas Geisler fra Paamiut får prisen for sit store arbejde med træning af børn og unge i Taekwon-do. Træningen er et ugentligt højdepunkt for mange børn i Paamiut, der gennem Taekwon-do opnår motion, selvtilid og fællesskab. Ud over hans sportslige præstationer yder Andreas et stort bidrag til forebyggelsesarbejdet og er højt respekteret i hele Paamiut. Mange forældre er taknemmelige for den positive udvikling deres børn har gennemgået under hans vejledning.

Kristian Hammeken fra Ittoqqortoormiit bruger næsten al sin fritid på at være frivillig fodboldtræner for Ittoqqortoormiits unge, en rolle han udfylder med engagement og ildhu året rundt. Hans engagement i fodbold har givet utallige unge muligheden for at udvikle deres evner, forbedre deres sundhed, opbygge selvtillid og ikke mindst nyde spillet.

Thomas Kristensen fra Tasiilaq får ikke prisen for en bestemt indsats, men for at have bidraget positivt til udviklingen af Tasiilaq på mange fronter. Thomas har i mange år været drivkraften bag Tasiilaq Renovation, en vital og ofte overset del af vores samfunds infrastruktur. Som formand for erhvervsrådet taler han erhvervslivets sag over for kommune og selvstyre. Thomas har styrket fællesskabet og gjort Tasiilaq til et bedre sted for alle generationer.

Rosannguaq Rossen fra Nuuk modtog Årets Ildsjælepris for sin indsats i at bringe emnet om forlængelse af sorgorlov ind i den politiske debat. Efter at have mistet sin søn Emil, valgte Rosannguaq at bruge sin erfaring til at skabe positiv forandring ved at fremhæve vigtigheden af sorgorlov og skabe politisk debat omkring emnet. Rosannguaqs modstandskraft og engagement har inspireret mange. Hun har vist, at selv i sorgens dyb kan der spirer håb og forandring. Hendes indsats har rørt mange i vores samfund og kan være med til at skabe vigtige ændringer.

Disse fire ildsjæle demonstrerer, hvordan individuel indsats og engagement kan have en dyb og varig indflydelse på samfundet. Deres bidrag er et lysende eksempel på medmenneskelighed og samfundsansvar.