Kultur

Ukkusissaq i juleglans: Nuuk lyser op til jul

Der bliver skruet op for julestemningen for indbyggerne i Nuuk og omegn, når Ukkusissaq bliver indhyllet i julebelysning fra d. 18. til 24. december.

Den imponerende julebelysning har kunnet lade sig gøre takket være kommunens samarbejde medNaleraq Lights og Qulutius Events, som har stor erfaring med lignende ikonisk belysning – Herunder med projektet “Luminous Greenland”, som også lyste fjeldet op. Julebelysningen vil blandt andet indeholde mønstre og figurer, som alle relaterer sig til julen. Belysningen vil især være synlig fra Qinngorput, men den kan naturligvis også ses fra mange andre steder i byen.

Leder af kulturafdelingen i Kommuneqarfik Sermersooq, Jonas Lundsgaard Nilsson udtaler i den forbindelse:

“December måned er en mørk tid på året, hvor vi I kommuneqarfik Sermersooq gerne vil bidrage til, at det bliver en smule lysere. Derfor håber vi at lyset er med til at skabe god julestemning, hygge og varme hos alle borgere”

Det er ikke kun Ukkusissaq, som vil bære præg af julelys. Belysningen i passet i Nuuk, vil også skifte de sædvanlige farver ud med julens mange farver. Mens lyset danser over Ukkusissaq og julens farver lyser op i passet, bliver det en daglig påmindelse om at julen er lige på trapperne.