Borger

Piteraq i Tasiilaq: Varsel fra DMI

Beredskabet i Kommuneqarfik Sermersooq opfordrer alle borgere til at tage forholdsregler, da DMI har udsendt et varsel om en Piteraq. Varslet er gyldigt fra 20. december 2023 kl. 13.00 til kl. 06.00. Vinden forventes at komme fra nordvest med hastigheder på 15-20 m/s og vindstød, der kan nå op til 32 m/s.

Da stormen forventes at ramme efter arbejdstid, vil offentlige kontorer og daginstitutioner forblive åbne. Dog opfordres forældre til at hente deres børn tidlig for at sikre deres sikkerhed.

Beredskabet melder at varselslampen ved kirken stadigvæk ikke virker, og at de er i gang med at fejlsøge årsagen.

Borgere opfordres til at sikre løse genstande i deres nærområde for at minimere risikoen for skader. Det er også en god idé at opholde sig indendørs og eventuelt søge ly hos venner eller familie, inden vindstyrken øges.

Under stormen kan beredskabet kontaktes på telefon 36 77 89