Borger

Nunarnga Kangia: En fejring af Østgrønland i børnehøjde

I hjertet af Tasiilaq har et unikt samarbejde mellem Tasiilami Alivarpi, den lokale folkeskole, og Ammassalik Museum resulteret i en inspirerende kunstudstilling. 

Udstillingen viser en serie af tegninger skabt af elever fra 8., 9. og 10. klasse. Udstillingen blev fejret med en fernisering, der tiltrak omkring 50 gæster, inklusive elever og lærere. Kunstværkerne giver et andet perspektiv på livet i Østgrønland. I en tid, hvor Tasiilaq ofte er i medierne for sine udfordringer, sætter udstillingen “Nunarnga Kangia”, fokus på de positive aspekter ved livet på østkysten.

Elevernes kunstværker reflekterer deres kærlighed til og forbindelse med deres hjem. Hver tegning er et vindue ind til, hvad disse unge mennesker værdsætter og beundrer ved deres kultur og landskab. Det er en visuel fortælling, der giver os et indblik i, hvad det betyder at vokse op i Østgrønland.

Udstillingen, der løber indtil den 15. februar 2024, finder sted på fotomuseet i Tasiilaq. Museet byder velkommen til besøgende hver tirsdag og torsdag fra kl. 13.00 til 16.00. Derudover arbejdes der på, at gøre udstillingen til en vandreudstilling, således at flere kan opleve disse unikke kunstværker og få et nyt perspektiv på Østgrønland, et perspektiv fyldt med håb, stolthed og skønhed.

Gennem “Nunarnga Kangia” får vi en påmindelse om, at uanset de udfordringer et samfund kan stå over for, findes der altid plads til skønhed, kreativitet og positive fortællinger. Elevernes tegninger er ikke blot kunstværker; de er budskaber af håb og stolthed fra Østgrønlands unge generation.