Borger

Flere tryghedspatruljer i Nuuk


I den seneste tid har Nuuk oplevet problemer med grupper af unge, der går rundt på gaden i nattetimerne. Der er tale om børn helt ned til otte år, som desværre ofte begår vold og hærværk.
For at imødekomme den stigende uro om natten, valgte Kommuneqarfik Sermersooq, på opfordring af politiet, at øge antallet af tryghedspatruljer i november måned.
Den ene patrulje opererede i det sædvanlige tidsrum fra kl. 20:00 til 02:00, mens en anden patrulje arbejdede fra kl. 22:00 til 04:00.
Tryghedspatruljerne, som blev etableret i 2021, har som primært fokus at forebygge gadeuorden og kriminalitet i Nuuk gennem deres tilstedeværelse. Patruljerne taler med de børn, der opholder sig på gaden om natten, henviser dem til hjælp, eller tilbyder at køre dem hjem.
”Det er dejligt at se, at vores dedikerede medarbejdere er klar til at rykke ud og passe på vores udsatte børn og unge med så kort varsel”, siger Formand for Børn, Familie og Skoleudvalget, Poul Petersen.
Indsatsen i december har virket så godt, at den ekstra tryghedspatrulje ikke er på gaden i øjeblikket. Kommuneqarfik Sermersooq er dog klar til at sende den på gaden så snart børnene får juleferie, og derfor har mere tid til rådighed.